Ультрафильтры и разбиения абелевых групп - Протасов, И.В. (Український математичний журнал, 2001)
Доведено, що кожен PS -ультрафільтр на групі без елементів порядку 2 рамсеїв. Для довільного PS-ультрафільтра ϕ на зліченній групі G побудовано відображення f: G → ω таке, що f(ϕ) — P-точка у просторі ω*. Визначено новий клас субселективних ультрафільтрів, значно ширший за клас PS-ультрафільтрів.