Горад і вёска ў апавяданнях Міхася Стральцова - Кузьміч, Н.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У даній статті досліджуються особливості поетики білоруського письменника Михася Стрельцова. Вперше зроблена спроба вивчення особливостей функціонування образів міста та села в повістях цього письменника. У матеріалі робляться висновки про те, що головне місце у творах Стрельцова відводиться образу села, який використовується в художньому рішенні поставленого письменником завдання, де образи виявляються в єдності, яка стає наскрізною художньо-естетичною домінантою його творчості.