Колізія “столиця – провінція” в аспекті формування і функціонування соціальних міфів у романах Г. Тарасюк, М. Лазарука, М. Гримич - Ставнича, О.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
Автор досліджує художню колізію “столиця – провінція” з погляду тектуального втілення соціальних міфологічних уявлень та стереотипів в образно оформленому урбанному просторі. У статті докладно проаналізовано семантику соціальних міфів політичного спрямування, визначено сюжетотвірну, композиційну та смислову ролі урбаністичних локусів для художньої експлікації міфологеми виборів, символіки влади, ідеологічних конструктів популізму та месіанізму. Також приділено увагу опозиції “місто – село” і формуванню “містечкового” топосу в сучасній українській прозі.