Симетрична еквівалентність матричних многочленів і виділення спільного унітального дільника із матричних многочленів - Кучма, М.І. (Український математичний журнал, 2001)
Знайдено необхідні та достатні умови існування спільних унітальних дільників із заданими формами Сміта неособливих матричних многочленів, спільної факторизації симетричних матриць над кільцями многочленів з інволюцією. Отримано умови симетричної еквівалентності таких матриць.