Устойчивость линейных позитивных систем - Мазко, А.Г. (Український математичний журнал, 2001)
Встановлюються критерії асимптотичної стійкості позитивних диференціальних систем у вигляді умов монотонної оборотності лінійних операторів. Досліджується структура монотонних і монотонно оборотних операторів у просторі матриць.