Асимптотика по параметру решений уравнения Штурма-Лиувилля - Гомилко, А.М.; Пивоварчик, В.Н. (Український математичний журнал, 2001)
Розглянуто диференціальне рівняння на скінченному відрізку [0,l] із параметром μ ∈ C, яке має вигляд (a(x)y′(x))′ + [μρ₁(x) + ρ₂(x)]y(x) = 0. За умов a(x), ρ(x) ∈ L∞[0,l], ρj(x) ∈ L₁[0,l], j = 1, 2, і майже скрізь a(x) ≥ m₀ > 0; ρ(x) ≥ m₁ > 0— абсолютно неперервна функція на [0,l], одержано асимптотичні формули експоненціального типу для фундаментальної системи розв'язків цього рівняння при |μ| → ∞.