Сумма делителей в кольце целых гауссовых чисел - Синявский, О.В. (Український математичний журнал, 2001)
Будується асимптотична формула суматориої функції для σa(α), де σa(α) — сума a−x степенів норм дільників цілого гауссового числа α на арифметичній прогресії α≡α₀(modγ) і у вузькому секторі ϕ₁≤argα<ϕ₂. При цьому використовується зображення σa(n) у вигляді ряду за сумами Рамануджана.