Михайло Васильович Остроградський i його роль у розвитку математики - Горбачук, М.Л.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2001)
24 вересня минає 200 років з дня народження Михайла Васильовича Остроградського — видатного українського математика, чиї праці увійшли в золотий фонд науки, залишивши за собою глибокі сліди довготривалого впливу на розвиток математичного аналізу, теорії диференціальних рівнянь, математичної фізики й механіки.