О двухточечном варианте трансфинитного диаметра - Буслаева, С.Ф. (Український математичний журнал, 2001)
Вивчаються властивості двоточкового варіанта трансфіиітного діаметра множин. На основі одержаних формул для його обчислення доведено двоточковий варіант відомої теореми Поліа про оцінку зверху ганкелевих визначників голоморфної функції.