Золоті прикраси одягу із ранніх скіфських комплексів - Ліфантій, О.В. (Боспорские исследования, 2014)
У роботі розглянуто золоті аплікативні прикраси одягу з степових комплексів раннього скіфського часу. Простежено закономірності у розповсюдженні поховань, що містять бляшки, на території Північного Причорномор’я. Також запропоновано варіант реконструкції розташування прикрас, що походять з Литого (Мельгуновського) кургану на двох частинах церемоніального воїнського костюму.