Поетична манера тернопільського поета Юрія Завадського в контексті українського літературного постмодерну - Починок, Ю.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
Стаття присвячена вивченню проблеми диференціації поетичної манери тернопільського поета Юрія Завадського в контексті українського літературного постмодерну. Творчість поета розглядається в світлі сучасних філософських концепцій і з урахуванням досягнень української літератури Складність дослідження доробку поета полягає в широкому застосуванні автором технік класичного аванґарду та зорової поезії в дискурсі сучасної децентралізації та поліархічності мистецького процесу. Накреслення інтертекстуальних зв'язків поезії Ю.Завадського покликане створити сприятливе підґрунтя для подальших досліджень.