Об адаптивной оценке наименьшего контраста в модели с нелинейными функциональными связями - Кукуш, А.Г.; Цванциг, С. (Український математичний журнал, 2001)
Розглядається неявна нелінійна функціональна модель з похибками в змінних. На базі ідеї деконволюції запропоновано нову адаптивну оцінку найменшого контрасту параметра регресії. Сформульовано достатні умови конзистентності оцінки. Розглянуто декілька прикладів у рамках L₁- та L₂-підходів.