Українське порівняльне літературознавство 20-х pp. Підґрунтя. Пізнавальні механізми (Леонід Білецький) - Грицик, Л.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті на прикладі наукових праць Л. Білецького розглядаються його міркування щодо розвитку порівняльного літературознавства в Україні, широких перспектив порівняльних літературознавчих студій. Зазначається, що спостереження Л. Білецького у сфері генетично-контактних взаємин, вибудовані на основі матеріалу як материкового, так і еміграційного, давали можливість простежити застосування порівняльних підходів у студіях різних дослідників.