Розмежування понять “мова” і “мовлення” у мовознавстві - Сигеда, П.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті розглядаються бінарні ознаки, за якими розмежовують поняття “мова” і “мовлення”. Окремі з цих дихотомічних рис, що характеризують мову і мовлення, докладно пояснюються. Описано рівні мовної структури (мовного механізму); пропонуються нові терміни для мовних одиниць синтаксичного, морфологічного і словотвірного рівнів. Робляться деякі припущення стосовно дискусійних питань. З практичних аспектів розмежування мови і мовлення автором згадується лише один – методика викладання іноземної мови.