Актуальність лінгвокультурологічних ідей Карла Фослера - Мацько, Л.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті розглядаються лінгвокультурологічні ідеї німецького лінгвіста Карла Фослера. На підставі осмислення неолінгвістичних ідей ученого обґрунтовується важливість того, що культура людства формується з багатоманітності етнічних культур та повнота дослідження мови вимагає вивчення її взаємозв’язків та взаємодії з культурою.