Людина як об'єкт і суб'єкт запахової картини світу - Власюк, В.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
У статті проаналізовано класифікацію запахів у мовній та позамовній дійсності, яка була розроблена вченими-лінгвістами та психологами. Особливе місце відведене людині як суб’єкту та об’єкту одоративної складової світу. На прикладі творів сучасної української літератури проілюстровано багатство можливостей лексики із семою “запах” як засіб створення художньої образності.