Олександр Іванович Степанець - Горбачук, М.Л.; Задерей, П.В.; Луковський, І.О.; Митропольський, Ю.О.; Романюк, А.С.; Рукасов, В.І.; Самойленко, А.М.; Сердюк, А.С.; Шевчук, І.О. (Український математичний журнал, 2007)
13 жовтня 2007 р. раптово пішов із життя видатний український математик, член-кореспондент НАН України, заступник директора Інституту математики НАН України Олександр Іванович Степанець.