Переменные типа действие-угол на симплектических многообразиях, расслоенных коизотропными торами - Парасюк, И.О. (Український математичний журнал, 1993)
Розглянуто симплектичний многовид у припущенні, що на ньому визначено симгілектичну дію комутативної групи Лі з компактними коізотропними орбітами. З метою детального опису потоків гамільтонових систем з інваріантними гамільтоніанами досліджено проблему існування змінних типу дія-кут. Впроваджено поняття нерезонансної симплектичної структури, для якої розв’язано задачу розпізнання резонансних та нерезонансних торів.