Флуктуации вынужденных колебаний в среде с сопротивлением - Ковтун, И.И. (Український математичний журнал, 1993)
Для диференціального рівняння коливань з коефіцієнтами, збуреними гауссівськими дельта-корельованими випадковими процесами, із випадковою зовнішнєю силою одержані замкнені рівняння для моментів. Зокрема, знайдені математичне сподівання та коваріаційна функція.