Об асимптотике потенциала счетной эргодической цепи Маркова - Москальцова, Н.В.; Шуренков, В.М. (Український математичний журнал, 1993)
Для певного класу функцій f доведено збіжність за Абелем потенціалу ∑n≥o Pⁿf(i) однорідного ергодичного ланцюга Маркова в зліченному фазовому просторі. Зроблено ряд висновків, корисних для погреб ЦГТ для ланцюгів Маркова, зокрема, умова, еквівалентна скінченносіі другого моменту для часу першого повернення до стану.