Нелокальные анзацы и решения нелинейной системы уравнений теплопроводности - Амеров, Т.К.; Серов, Н.И.; Фущич, В.И. (Український математичний журнал, 1993)
Нелінійна система теплопровідності нелокальною підстановкою зведена до скалярного нелінійного рівняння теплопровідності. Лієвська і умовна інваріантність скалярного рівняння використана для знаходження нелокальных анзаців, які редукують вихідну систему до систем звичайних диференціальних рівнянь.