Синтез и спектральная идентификация гидроксилапатитсодержащих гидрогелевых нанокомпозитов для протезирования костной ткани - Самченко, Ю.М.; Болдескул, И.Е.; Суходуб, Л.Б.; Данильченко, С.Н.; Береза, Л.И.; Ульберг, З.Р.; Суходуб, Л.Ф. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Синтезовано новi композитнi матерiали для протезування кiсткової тканини на основi мiнералiзованих спiвполiмерних гiдрогелiв акрилового ряду. Розроблено методи отримання, якi забезпечують превалююче формування в порах гiдрогелiв нанорозмiрного стехiометричного гiдроксiапатиту та проведено його структурну iдентифiкацiю з використанням рiзних спектральних методiв.