Визначення балансових складових CO2 у формуванні парникового ефекту в Україні за даними багатоспектральних космічних зйомок - Лялько, В.І.; Мовчан, Д.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
За допомогою методiв дистанцiйного зондування Землi проведено розрахунок вуглецевого балансу для територiї України. На пiдставi багатоспектральних знiмкiв MODIS визначено поглинальну здатнiсть рослинного покриву в межах України. Отриманi авторами данi було зiставлено з даними iнвентаризацiї промислових викидiв CO2.