Анализ передаточных функций магнитотеллурического поля на профиле PREPAN'95 (Украина — Польша — Словакия — Венгрия) - Логвинов, И.М.; Ладанивский, Б.Т. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Для мiжнародного профилю PREPAN’95 вперше отримано оцiнки горизонтального магнiтного тензора; значення компоненти тензора iмпедансу i геомагнiтнi передавальнi функцiї з використанням методики вiддаленої точки, а також за допомогою рiзноманiтних декомпозицiй тензора iмпедансу визначено головнi напрями геоелектричних структур, що впливають на поведiнку магнiтотелуричного поля.