Комп'ютерне моделювання двовимірного процесу деформування структурованого геофізичного середовища з пружнопластичною взаємодією між елементами структури - Даниленко, В.А.; Микуляк, С.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Проведено комп’ютерне моделювання двовимiрного процесу динамiчного деформування дискретного середовища з пружнопластичною взаємодiєю мiж елементами структури. Отримано дiаграми деформування таких масивiв при рiзних значеннях межi пластичностi. Показано, що зменшення порогу пластичностi призводить до збiльшення нерiвноважностi середовища та зростання його дисипативних властивостей.