Особливості взаємодії іонів з молекулами води - Жиганюк, І.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вивчаються особливостi взаємодiї мiж iонами електролiтiв i молекул води. Пропонується узагальнена форма потенцiалу Стiлiнджера i Девiда, яка дозволяє бiльш точно описувати взаємодiю на малих вiдстанях. Для iлюстрацiї ролi рiзних внескiв в узагальнений потенцiал Стiлiнджера i Девiда детально розглядається взаємодiя мiж iоном Li^+ та молекулою води.