Золото надр України. Загальні відомості, геохімія і мінералогія золота - Шаталов, М.М. (Вісник НАН України, 2020)
У статті наведено загальні відомості про золото, його родовища, самородки і видобуток цього металу у світі. Розглянуто особливості геохімії та мінералогії золота, морфологічні особливості і мінеральні асоціації. Окрему увагу приділено історії відкриття та освоєння золотоносних провінцій України.