Функції з однорідними особливостями на компактних поверхнях - Максименко, С.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Нехай M — компактна поверхня i P — або числова пряма R, або коло S¹. У роботi розглядається пiдпростiр F(M, P), що є підмножиною C^∞(M, P) і складається з вiдображень, якi мають iзольованi критичнi точки та задовольняють певнi умови невиродженостi. Для кожного f, що належить F(M, P), знайдено гомотопiчнi типи його стабiлiзаторiв та орбiт вiдносно правої дiї групи дифеоморфiзмiв D(M) поверхнi.