Об аппроксимации функций с нулевыми шаровыми средними линейными комбинациями собственных функций оператора Лапласа - Зарайский, Д.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Доведено, що спецiальнi лiнiйнi комбiнацiї бессельових функцiй щiльнi в C^∞-топологiї в просторi функцiй з нульовими iнтегралами за кулями фiксованого радiуса в довiльнiй вiдкритiй областi U, що є підмножиною Rⁿ. Одержано узагальнення цього результату для розв’язання деяких рiвнянь згортки вигляду f * T = 0, T — радiально. Розглянуто аналогiчнi результати для симетричних просторiв рангу 1.