Про життя і здобутки великої людини і видатного вченого (повідомлення про відхід академіка Б.Є. Патона) (Вісник НАН України, 2020)
Національна академія наук України з глибоким сумом повідомляє, що 19 серпня 2020 р. світову і вітчизняну науку спіткала велика втрата — на 102-му році життя зупинилося серце видатного українського вченого в галузі металургії, технології металів, електрозварювання та матеріалознавства, організатора науки, державного та громадського діяча, Президента Національної академії наук України, директора Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України, двічі Героя Соціалістичної Праці, першого Героя України академіка Бориса Євгеновича Патона.