Прощання з академіком Борисом Євгеновичем Патоном (Вісник НАН України, 2020)
19 серпня 2020 р. пішов з життя видатний український вчений, Президент Національної академії наук України, головний редактор журналу «Вісник НАН України» академік НАН України Борис Євгенович Патон. Легендарна особистість, ровесник Академії, яка, без перебільшення, була всім його життям, мудра, небайдужа, чуйна і глибоко інтелігентна людина, вчений зі світовою славою, талановитий керівник і організатор науки, одне з облич України, за якими нас впізнають у світі, — Борис Євгенович уособлював цілу епоху української науки. Світла пам'ять…