Стiйкiсть цилiндричної оболонки-опори з недосконалостями форми при комбiнованому навантаженнi - Гоцуляк, Є.O.; Лук'янченко, О.О.; Koctiha, О.В.; Гаран, I.Г. (Проблемы прочности, 2012)
Розроблено чисельну методику дослідження стійкості циліндричної оболонки-опори з урахуванням недосконалості у вигляді форми її деформування під час дії експлуатаційного навантаження. Розв'язано задачу нелінійної стійкості недосконалої циліндричної оболонки-опори при комбінованому навантаженні. Оцінено вплив амплітуди недосконалості форми на критичне сполучення навантажень і область стійкості оболонки-опори.