Дослiдження та моделювання впливу конструктивного оформлення i технологiчних параметрiв виготовлення на показники зношування армованого озброєння шарошкових долiт - Семеген, О.М.; Одосiй, 3.М.; Кустов, В.В. (Проблемы прочности, 2014)
Із метою оцінки впливу конструкторсько-технологічних параметрів виготовлення армованого озброєння шарошкових бурових доліт на величину їх зношування в процесі буріння проведено дослідження на розробленому стенді. За результатами досліджень отримано математичні моделі, що описують вплив цих параметрів на показники зношування армованих поверхонь зубків бурового інструменту, які виготовлено за різними схемами армування їх робочих поверхонь. Показано, що оптимальною схемою наплавлення робочої поверхні зубків релітом є збільшення площі армування за шириною зубка.