Розв’язування задач комбінаторної оптимізації на квантових комп’ютерах - Корольов, В.Ю.; Ходзінський, О.М. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2020)
Створення алгоритмів для розв’язування задач комбінаторної оптимізації для гібридних квантово-напівпровідникових обчислювальних комплексів дозволяє прискорити отримання результатів та отримати більш точні розв’язки. Розглянуто універсальні і спеціальні підходи до обчислень на квантових комп’ютерах. Наведено приклад розв’язування задачі пошуку найбільшої незалежної множини на квантових комп’ютерах IBM і D-wave, які доступні через хмарні сервіси.