Прогнозування характеристик опору утомi конструкцiйних матерiалiв на великих базах навантажування - Писаренко, Г.Г.; Матохнюк, Л.С.; Войналович, О.В.; Кофто Д.Г. (Проблемы прочности, 2014)
Проаналізовано результати випробувань на втому зразків конструкційних матеріалів на базі до 10¹⁰ цикл навантажування. Запропоновано методику побудови кривих утоми на великих базах навантажування з урахуванням частоти циклів та температури розігріву зразків під час випробування. Порівняння результатів прогнозування з даними випробувань на втому показало достовірність методики.