Моделювання процесiв повзучостi полiмерних тканих матерiалiв - Данильчук, Є.Л. (Проблемы прочности, 2014)
Досліджуються процеси повзучості тканих матеріалів. Об'єктом дослідження слугувала технічна тканина, виготовлена на основі полімерних ниток. По аналогії з проведеними раніше автором дослідженнями ниток визначено області лінійності в'язкопружних властивостей тканого матеріалу, доведено виконання умови подібності ізохронних кривих повзучості і побудовано діаграму миттєвого деформування. Продемонстровано подібність в'язкопружної поведінки тканого матеріалу і ниток, що його формують. Проаналізовано можливості застосування лінійних та нелінійних моделей в'язкопружного деформування до опису процесів повзучості полімерних тканин.