Двовимірна нестаціонарна числова модель жевріючого розряду в аксіально-симетричній геометрії - Пономарьов, О.П.; Анісімов, І.О. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
В рамках гідродинамічного наближення створено двовимірну нестаціонарну числову модель горіння жевріючого розряду в циліндричній геометрії, яка враховує іонізацію нейтральних атомів електронним ударом, електрон-іонну рекомбінацію та вторинну емісію з катоду. Модель дозволяє проводити розрахунки параметрів жевріючого розряду в нестаціонарних режимах, та відтворює основні експериментальні відомості про жевріючий розряд.