Про створення Комісії НАН України з питань комунікацій із суспільством і популяризації наукової діяльності (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 4 листопада 2020 р.) - Рафальський, О.О. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді наголошено на необхідності активізації роботи з інформування широких кіл громадськості про досягнення сучасної науки, найважливіші результати наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності вчених НАН України, висвітлення ролі Академії у вирішенні важливих загальнодержавних проблем, налагодження дієвих механізмів комунікації з представниками засобів масової інформації. З метою успішного вирішення поставлених завдань запропоновано створити комісію НАН України з питань комунікацій із суспільством і популяризації наукової діяльності.