Леся Українка у боротьбі проти духовного рабства. Про участь гуманітарних установ НАН України у підготовці та відзначенні 150-річчя від дня народження письменниці (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 4 листопада 2020 р.) - Жулинський, М.Г. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді висвітлено участь установ НАН України в підготовці до святкування на державному рівні 150-річчя від дня народження Лесі Українки — видатної української поетеси, письменниці, громадського діяча, однієї з центральних постатей новітньої української літератури, творча спадщина якої має виняткове художнє, філософське, духовне і суспільне значення не лише для національної, а й для світової культури.