Вибір раціональних параметрів додаткових зв'язків у візках вантажних вагонів нового покоління - Ушкалов, В.Ф.; Мокрій, Т.Ф.; Малишева, І.Ю.; Пасічник, С.С.; Безрукавий, Н.В. (Технічна механіка, 2019)
Мета роботи полягала в розробці рекомендацій щодо вибору пружних параметрів додаткових зв’язків елементів візків перспективних вантажних вагонів. Застосовано методи математичного моделювання, числового інтегрування, теорії коливань, статистичної динаміки. В статті приведено результати досліджень щодо вибору параметрів нових елементів для застосування в конструкції візків моделі 18-7020: діагональних зв’язків між бічними рамами, пружного адаптера у буксовому вузлі.