Про оцінку функції Ляпунова на розв'язках квазілінійної дробовоподібної системи - Мартинюк, А.А. (Доповіді НАН України, 2020)
Якісна теорія рівнянь збуреного руху із дробово-подібною похідною вектора стану розвивається в останні кілька років. Початок цих досліджень було покладено введенням дробово-подібної похідної для функції Ляпунова (Мартинюк, 2018). Розвинення цієї ідеї в ряді робіт дало можливість створити аналог теорії стійкості руху Ляпунова для дробово-подібних систем рівнянь. У даній роботі розглядається клас квазілінійних систем із дробово-подібною похідною вектора стану системи. Для цього типу рівнянь отримана нова оцінка зміни функцій Ляпунова за часом на їх розв'язках і наведено деякі наслідки цієї оцінки.