Дослідження роботи конструкції "ґрунт-геотекстиль" в якості фундаментної подушки для посилення міцності слабких ґрунтів - Білеуш, А.І.; Фрідріхсон, В.Л.; Кривоног, О.І.; Кривоног, В.В. (Гідродинаміка і акустика, 2018)
Актуальність питань щодо можливості будівництва на ділянках зі слабкими ґрунтами, які займають значні території України, зумовлює необхідність розробки й застосування заходів щодо посилення міцності слабких ґрунтів як основ для фундаментів. У статті наведено результати дослідження роботи армованої геосинтетичними матеріалами ґрунтової конструкції фундаментної подушки для укріплення слабких основ під фундаментами споруд.