Типи обміну сечової кислоти та варіанти урикозотропних ефектів бальнеотерапії на курорті Трускавець - Аксентійчук, Б.І. (Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, 2003)
Показано, что для пациентов курорта Трускавець характерно наличие разных вариантов нарушений обмена мочевой кислоты (дизурикоза). Констатировано, что под влиянием стандартного бальнеотерапевтического комплекса курорта Трускавець вираженность дизурикоза, как правило, уменьшается или сходит на нет.