Обгрунтування ефективності комплексного відновлювального лікування із застосуванням гідрокарбонатних натрієвих вод хворих, які потерпіли внаслідок чорнобильської катастрофи, з поєднаною патологією органів травлення - Данилаш, М.М. (Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, 2003)
Проанализированы результаты лечения с использованием питьевых гидрокарбонатных натриевых вод 300 участников ликвидации аварии на ЧАЭС с патологией органов пищеварения. Показано, что эффективность бальнеотерапии составляет 94,0%.