Повість В. Винниченка «Краса і сила» і проза М. Горького: поетика й типологія індивідуальних стилів - Брайко, О. (Слово і Час, 2020)
У статті в компаративному аспекті з'ясовано стильову природу й функціональну вагу авторських зображально-виражальних засобів. Проаналізовано відмінності в художньому опрацюванні спорідненої тематики на рівні форм і функцій пластичної зображальності, розповідної презентації дії, сюжетно-композиційної цілісності творів. Аналіз доводить стильову оригінальність українського письменника-початківця.