Моделювання процесу руху пилоповітряного потоку в проточній частині ротаційного пиловідокремлювача - Мазілін, С.Д.; Яцух, О.В.; Мохнатко, І.М.; Зоря, М.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
В статті приведено результати дослідень руху пилоповітряного потоку в проточній частині ротаційного пиловідокремлювача. Показано, що доведення санітарно-гігієнічних умов праці тракториста до нормативних значень складна, але вирішувана проблема, яка включає комплекс теоретичних і практичних задач по обґрунтуванню технологічних і конструктивних параметрів та режимів роботи високоефективного ротаційного пилевідокремлювача. Метод електрогідродинамічних аналогій (ЕГДА) дає змогу експериментально, за допомогою моделювання, розв’язувати різноманітні задачі про потенціальний рух повітря. Цей метод припускає створення з певного електропровідного матеріалу моделі, як правило, геометрично подібної дійсній ділянці руху повітря.