Встановлення ефективної ширини заходки драглайну при відпрацюванні надрудного уступу з водопонижуючими свердловинами - Собко, Б.Ю.; Ложніков, О.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
Розглянуто вплив водопонижуючих свердловин, які розташовані на покрівлі надрудного уступу на організацію екскаваційних робіт на розкривній ділянці кар’єру. На підставі встановленої залежності параметрів елементів надрудного уступу і кількості пересувань водопонижуючих свердловин від ширини заходки драглайну, визначено ефективну схему перенесення водопонижуючих свердловин на надрудному уступі.