Організація аварійно-відновлювальних робіт після вибуху газу на громадянських і промислових об'єктах - Крекнін К.А. (Геотехнічна механіка, 2018)
Визначено критерії ефективності та безпеки з розбирання руйнувань. На основі аналізу проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що пов’язані з руйнуванням будівель, споруд і транспортних мереж, та досліджень з цієї проблеми, запропоновано показники та вимоги, за якими слід оцінювати ефективність та безпеку процесів розбирання руйнувань будівель та використання засобів механізації. Одержано залежності, які дозволяють прогнозувати характер утворення уламків у завалах на прилеглих територіях.