Популяризація краєзнавчої літератури музейними закладами Волинської губернії кінця ХІХ – початку ХХ століть - Кушпетюк, О. (Краєзнавство, 2019)
У статті аналізується діяльність працівників музейних закладів Волинської губернії кінця ХІХ – початку ХХ століть щодо висвітлення історії краю шляхом публікації волинознавчих праць, підготовлених на основі зібраних і збережених ними ж музейних збірок. Зазначено, що публікації таких досліджень давали змогу музейним закладам широко заявити про себе і свою діяльність, сприяли пробудженню зацікавленості волинськими історією та пам'ятками та зростанню потягу до вивчення їх минувшини, активізації історико-краєзнавчих досліджень загалом.