Інституційне забезпечення економіки космосу - Булат, А.Ф.; Осадча, Н.В.; Кутумов, І.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
У статті проаналізовано поняття «економіки Космосу», його складових, приведено основні чинники для обгрунтування економічного складу освоєння космічного простору, проаналізовано сферу інтересів національної і економічної безпеки України у сфері Космосу. Надано пропозиції щодо вдосконалення національного законодавства у космічній галузі. Визначено місце космічних інтересів у багаторівневій та багатовимірній сучасній світогосподарській системі. Досліджено, які саме і яким чином корисні копалини можуть бути видобуті на космічних об'єктах, і яка економічна доцільність проведення таких робіт. Проаналізовано стан підтримки державою ракетно-космічної галузі в Україні, стан зацікавленості приватних компаній у фінансуванні економічного освоєння космічного простору.